- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce2
-
Celkový čas30 minut
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Hovězí kuličky se švestkovou omáčkou od Břicháče Toma je jídlo, které je ideální k večeři a rozhodně si ke kuličkám doporučuji připravit salátek nebo alespoň nějakou syrovou zeleninu.
Suroviny na hovězí kuličky se švestkovou omáčkou (1 porce)
- 100 g mletého hovězího masa
- 1/2 cibule
- žitná mouka nebo celozrnná strouhanka
- 1 vejce
- 4 sušené švestky
- 1 lžička medu podle potřeby
- oregano
- sůl & pepř
- kokosový olej
TIP: Opravdu není nutné používat kokosový olej a pokud ho nemáte, nahraďte ho olivovým. Pokud kuličky pečete v troubě a ne na grilu, tak je lehce olejem potřete a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem.
Postup přípravy hovězích kuliček se švestkovou omáčkou
- Cibuli si oloupejte, nakrájejte na drobno a smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, sůl, pepř, oregano a vše promíchejte do jednotné směsi na kuličky.
- Kuličky zlehka vyválejte v žitné mouce nebo strouhance a poté smažte na lehce potřené pánvi/grilu kokosovým olejem. Kuličky také můžete upéct v troubě na 220°C.
- Švestková omáčka: Na pánvičku dejte trochu vody a pokrájené sušené švestky. Švestky poduste zhruba 5 minut a poté švestky rozmixujte do hladké omáčky. Omáčku můžete dochutit solí, pepřem nebo dosladit lžičkou medu.
- Podávejte s polníčkem, syrovou zeleninou nebo vlastním domácím salátem.
Další recepty od Břicháče Toma:
- Mini tuňákové karbanátky (Břicháč Tom)
- Kuřecí s kuskusem a sezamem (Břicháč Tom)
- Dýňovka podle Lucie (Břicháč Tom)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review